На почетку главног претреса судија Видоје Митрић је најпре обавестио присутне да је прегледом снимака утврђено да је на претходном претресу адвокат Љешковић говорио истину када је рекао да је њему и сведоку прећено испред суда на паузи, као и да је пронађена пријава сведока Јовића о претњама које је добио од НН лица како не би сведочио.


Затим су саслушани су полицајац Александар Ц. који је учествовао у праћењу возила које су користили нападачи, затим Велимир Јовић отац власника ресторана „Мадера“ и вештак за биохемију и молекуларну биологију Милица Кецкаревић Марковић.

Полицајац Александар Ц. је навео да је видео возача крупне грађе и на задњем седишту силуету човека ситније грађе који није никако могао бити окривљени Далибор Богдановић Боћа који је крупне конституције, а да то зна јер га познаје службено дуги низ година.

Полицајац је такође изјавио да нико није вршио притисак на њега да тако сведочи.

Фото: Принтскрин

 

 


Сведок Велимир Јовић, отац власника ресторана „Мадера“, изјавио је да је критичне вечери видео Боћу у ресторану који га је позвао да попију пиће, што је Јовић одбио због журбе.

Он је навео и да је из новина сазнао да је Богдановић осумњичен за убиство, али да није сматрао да треба да оде у полицију и каже им да је видео Далибора Богдановића те вечери.

Када се сазнало да ће бити сведок, навео је на суду, путем смс поруке добио је претње смрћу које је пријавио полицији.

Вештак Милица Кецкаревић Марковић остала је у целости код налаза и мишљења да у колима којима је извршено убиство нису пронађени ДНК трагови окривљеног Далибора Бодгановића, али да јесу на перици, ковид масци и рукавицама које су пронађене у возилу.

Након што је судија позвао да се изјасни да ли би особа која има инвалидитет какав има Богдановић, могла да изађе из возила, а да не остави биолошке трагове, она је изјавила да то није могуће.

Фото: Д. Дозет

 

 


Наредно рочиште је заказано је за 18. октобар и очекује се саслушање сведока Димитрија С. полицајца који се налазио у аутомобилу са Александром Ц. као и прибављање снимака са камере са возила којим је праћено сумњиво возило и одлука о евентуалном новом вештачењу.

Председник већа је одбио предлог одбране да се Богдановићу укине притвор или га замени за блажу меру.

У оптужници Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду окривљенима се на терет ставља да су 2. септембра 2021. године око 21 час у Новом Саду на Новој Детелинари у Улици Цанкаревој испред броја 8 покушали да убију четрдесетседмогодишњег Горана Ковачевића Горанца када је убијен његов телохранитељ Стефановић, а Горанац рањен у руку.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".