Јелена Вуковић (27) која је возећи троје деце слетела са пута и погинула јуче сахрањена, спасиоци и даље траже њеног сина (2), док је тело ћеркице (6) синоћ извучено из реке

Од петка поподне када се догодила стравична саобраћајна несрећа у којој је погинула Мојковчанка Јелена Вуковић (27) када је возећи своје троје деце слетела у амбис канјона Таре и даље траје потрага за малишаном (2), док је тело девојчице (6) синоћ извучено из Таре.

Одмах после удеса, спасиоци су успели да пронађу њену четворогодишњу ћерку која је испала из кола приликом превртања и тешко је повређена. Према писању црногорских медија, Јелена Вуковић јуче је сахрањена.

Опсежна акција потраге

Породица и пријатељи породице Вуковић и јуче су се нашли на месту несреће одакле су немо гледали у провалију надајући се најбољем. Спасиоци Горске службе спасавања и рониоци из Бијеле, али и добровољци са чамцима учествују у потрази за девојчицом и дечаком.

Подсетимо, несрећа се догодила у петак око 17. 30 сати на магистралном путу Мојковац-Жабљак у Црној Гори, када је из, за сада непознатог разлога, Јелена изгубила контролу над возилом, ударила у заштитну банкину и сурвала се у провалију. Несрећна жена је страдала на лицу места, док су спасиоци само неколико сати након несреће успели да спасу њено четворогодишње дете које је нађено и хоспитализовано у пљевљанску болницу.

Црногорски медији наводе да је потрага доста отежана због мутне и бризе реке Таре.

- Још увек вршимо претрагу терена. Али не одустајемо. Надамо се да ћемо имати успешну потрагу, односно да ћемо пронаћи дете - рекао је Веско Михајловић из Ронилачког центра за Дан.

Фото: М.Дробњак

 

 

Боља видљивост

Михајловић је навео и да је река Тара чистија у односу на претходни дан, па је тако и видљивост боља.

- Већ смо близу Таре и настављамо са претрагом. Претражићемо рејон од неких десетак километара - рекао је он и додао да им је помоћ понудила и председница Општине Колашин.

- Имамо обећање од Марте Шћепановић да ће бити заустављене све машине које раде на Тари и које умногоме доводе до замућења реке. Надамо се да ће се вода избистрити и да ће бити бољи услови за претрагу.

Кобно путовање

Подсетимо, Јелена Вуковић кренула је кобног дана са својом децом из Мојковца пут Шаранаца, где је боравио њен супруг.

- Јелена је са децом кренула у Шаранце, јер је тамо био њен супруг код кога се упутила са децом. Ову руту веома добро зна, па постаје непознато како је дошло до несреће. Иначе, породица преко лета борави у селу Шаранци, док током зимског периода породица борави у Мојковцу - пренели су тамошњи медији.

Иначе, на друштвеним мрежама настрадала Јелена је била активна и често је објављивала фотографије своје породице, супруга и троје деце.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: