Постоји толико кућних послова на које у брзини не обраћамо пажњу, а које могу уз неколико једноставних трикова да нам уштеде новац. Поготово када су у јеку сва могућа поскупљења. А један трик за прање веша помоћи ће свим домаћицама да смање рачуне за струју.

Стручњак за штедњу и домаћица Кајл Грант поделила је генијалан савет који се односи на веш машину. А све што треба да урадите јесте да промените подешавања на машини и смањите јачину температуре. Па тако, уколико перете одећу која и није толикозапрљана, хладнија температура је сасвим довољна да се прљавштина отклони.

- Пребацивање са 40 степени на 30 степени штеди 38% енергије годишње, а самим тим и рачун за струју", објаснила је она и додала да спуштање на 20 степени штеди чак 62% енергије. Поред уштеде новца, овај начин прања ће вам такође олакшати и прање одеће по бојама.

Фото: Профимедиа

 

- Шарена одећа обично испушта боју при високим температурама - објаснила је она за крај.

Зато, све док укључујете прање на ниским температурама, нећете морати да размишљате о раздвајању одеће по бојама и да ли ће вам бела мајица постати розе или плава.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".