Пре нешто мање од тридесет година колона од чак шездесет возила у шест ујутру кренула је ка родном месту  Цеце Ражнатовић, тада Величковић на челу са Арканом који је на себи имао црногорску народну ношњу.

Фото: Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

Породица је дочекала сватове у Житорађи, те је започео традиционални обичај даривања младе, а потом је Цецу из породичног дома извео отац Слободан. Одатле су се запутили у Београд, у цркву Светог Архангела Гаврила где је одржана свечана церемонија.

Венчање Вељка и Богдане одржано у новембру 2019. године, било је на неки начин осврт на Цецину и Арканову "свадбу деценије" како су је многи називали.

 

Фото: Д.Миловановић, Инстаграм принтскрин/bogdanaraznattoviic

 

На дан свог венчања, Цеца је у цркву ушла у раскошној венчаници, коју је 24 године касније понела њена снаја, међутим један од најемотивнијих тренутака био је када су се након што су се пред Богом заветовали на вечну љубав, младенци упутили у породични дом где их је чекала Жељкова мајка, Славка Јосифовић.

Свекрва је, наиме даривала снају породичним наслеђем, а њене речи и дана се препричавају:

- Дарујем те овим златним дукатом, који је из 1700. године. Од моје прабабе, а ваше чукунбабе. Да брак буде срећан и дуговечан - рекла је свекрва те поклонила Цеци златни дукат, а годинама касније, како обичаји налажу и Цеца је својој снајки Богдани традиционално предала овај вредан дар.


Подсећања ради, венчање Вељка и Богдане одржано је у Храму Светог Саве, док су грађански брак склопили у елитном београдском хотелу где је и уприличено гала славље.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретко виђене слике са Цецине и Арканове свадбе

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".