Некадашња водитељка и позната књижевница Јелена Бачић-Алимпић врло ретко прича о својој приватности, па о њеном браку није познато много тога, али је она једном приликом направила изузетак и поделила своју необичну причу.

Јелена је деценијама у браку с Мирославом Алимпићем, истражним судијом Вишег суда у Новом Саду, с којим има двоје деце – сина Марка и ћерку Дуњу.

Након вишедеценијске новинарке каријере и раду на радију, у штампаним медијима и на телевизији, где је стекла огромну популарност и постала једно од најпрепознатљивијих лица на нашим просторима, Јелена се осмелила да испуни своју давнашњу жељу.

Она је написала свој први роман "Рингишпил", који је постигао велики успех – прво издање штампано је у 3.000 примерака, да би због огромног интересовања он током наредне две године доживео још 27 издања и постао најчитанија књига неког домаћег аутора. Водитељка се, након дуге и успешне каријере, заувек опростила од новинарства и посветила писању, а и каснијим делима је наставила да ниже успехе.

Највећа подршка јој је приликом писања био супруг Мирослав, ког је упознала на његовом радном месту, када је Јелена требало да се појави као сведок  на суду.

Због обавеза, она није стигла на сведочење, па је Алимпић по њу послао – полицију. Како је причала, била је врло љута, али је обавила своју грађанску дужност, а поново га је срела кад се из Канаде вратила у Нови Сад. Мирослав јој је сутрадан на посао послао поруку у којој јој је пожелео срећан рад и убрзо су почели да се забављају.

Мало је познато да се пар заклео на вечну љубав после само девет месеци забављања.

– Не мислим да сам била превише храбра, а мислим да је он имао луду срећу (смех). Једноставно, у оно време смо мислили да тако треба да поступимо и та одлука је већ 26 година на снази (смех) – испричала је Јелена.

Алимпићи су 1994. године добили прво дете – сина Марка, а шест година касније и ћерку Дуњу.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".