Њему је притвор одређен због опасности од бекства и може да траје најдуже 60 дана од дана лишења слободе, потврдила је за Танјуг портпарол Вишег суда Татјана Матић.

На ово решење КВ већа дозвољена је жалба у року од три дана Апелационом суду у Београду.

Лазаревић је 6.октобра саслушан на околности одређивања притвора, али се у току седнице онесвестио и указана му је хитна медицинска помоћ, након чега је наставио са објашњењем због чега је изашао у уторак са суђења, рекао је тада за Танјуг адвокат Никола Јовановић.

Лазаревић се до уторка бранио са слободе, а суд му је, након што је отишао са суђења у уторак, одредио притвор због опасности од бекства и расписао судску потерницу.

Припадници МУП су у сарадњи са БИА ухапшили Лазаревића, наводећи у саопштењу да се скривао у околини Уба.

Одмах пошто је за њим расписана судска потерница, полиција у Убу уочила је "ауди" којим је Лазаревић управљао и покушала да га заустави, али се он оглушио о наређење и наставио да вози, саопштено је из Полицијске управе Ваљево.

Фото: З. Глигоријевић

 

Полиција и БИА су га убрзо пронашли и ухапсили, и он је спроведен у Окружни затвор у Београду, где је према сазнањима Танјуга, смештен у Специјалну затворску болнцу.

МУП је саопштио да ће због постојања основа сумње да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, по налогу тужилаштва, против њега бити поднета кривична пријава.

Ваљевској групи суди се низ тешких кривичних дела - убиства, злочинацко удруживање, недозвољено држања оружја и експлозивних материја, изнуда, наношења лаких и тешких телесних повреда, као и за изнуду новца.

Ова група је похапшена 2009. године, суђење је и даље у току, јер је како је раније саопштио суд, од укупног броја заказаних суђења чак трећина била одложена на захтев одбране.

Поред Лазаревића оптужени су и Зоран Јеличић, Милан Милијановић, Небојша Голоскоковић, Александар Павловић, Дејан Велимировић, Мирко Лазаревић, Марко Миличковић и Александар Бошковић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".