Женска популација после ношења грудњак одлажу у фиоку или на  место где их држе, не бацају их често на прање као што то чине са осталом одећом. Уколико их питате због чега то раде, оне неће умети да вам дају одговор. Претпоставља се да је то због тога што  мисле да ће их дуже сачувати уколико је материјал осетљив.

Треба узети у обзир да су грудњаци попут друге одеће коју носимо, задржавају на себи и непријатне мирисе. Стручњаци саветују да редован распоред прања грудњака може да продужи његов животни век.

Фото: Профимедиа

 

Препоручује се да после три ношења, грудњак ставимо на прање.   Уколико је у питању фина чипка коју носите за посебне прилике може и ређе, али синтетика и памук морају да се перу чешће. 

Ако сте тренирали у спортском грудњаку, подразумева се да ћете га одлужити у корпу за прљав веш јер он највише упија зноја који ће се касније осећати. 

Наша тела луче зној, себум и ћелије коже, које се током дана преносе на одећу коју носимо и коју додирује наша кожа. То укључује и грудњаке који посебно апсорбују зној, а који се може накупити, сматрају стручњаци, а преноси Инстајл.

Фото: Профимедиа

 

Потпуно је индивидуално да ли ћете носиити грудњак између прања, али свакако треба обратити пажњу на налепницу  и прати их по утврђеним правилима. Такође, пожељно је коришћење деликатне торбе и сушеје на свежем ваздуху како би дуже трајали.

Колико често носити исти грудњак

Са друге стране, дама поручују стручњаци да не треба носити грудњак два дана за редом, да би се дао простор влакнима на тканини да се одморе и повуку. У супротном ће се они брзо истрошити.

Ако не перемо грудњак често, на њему ће се скупити непријатан мирис и бактерије које могу бити разлог осипа и других коижних иритација. саветује се користите висококвалитетни детерџент за прање рубља.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".