Ženska populacija posle nošenja grudnjak odlažu u fioku ili na  mesto gde ih drže, ne bacaju ih često na pranje kao što to čine sa ostalom odećom. Ukoliko ih pitate zbog čega to rade, one neće umeti da vam daju odgovor. Pretpostavlja se da je to zbog toga što  misle da će ih duže sačuvati ukoliko je materijal osetljiv.

Treba uzeti u obzir da su grudnjaci poput druge odeće koju nosimo, zadržavaju na sebi i neprijatne mirise. Stručnjaci savetuju da redovan raspored pranja grudnjaka može da produži njegov životni vek.

Foto: Profimedia

 

Preporučuje se da posle tri nošenja, grudnjak stavimo na pranje.   Ukoliko je u pitanju fina čipka koju nosite za posebne prilike može i ređe, ali sintetika i pamuk moraju da se peru češće. 

Ako ste trenirali u sportskom grudnjaku, podrazumeva se da ćete ga odlužiti u korpu za prljav veš jer on najviše upija znoja koji će se kasnije osećati. 

Naša tela luče znoj, sebum i ćelije kože, koje se tokom dana prenose na odeću koju nosimo i koju dodiruje naša koža. To uključuje i grudnjake koji posebno apsorbuju znoj, a koji se može nakupiti, smatraju stručnjaci, a prenosi Instajl.

Foto: Profimedia

 

Potpuno je individualno da li ćete nosiiti grudnjak između pranja, ali svakako treba obratiti pažnju na nalepnicu  i prati ih po utvrđenim pravilima. Takođe, poželjno je korišćenje delikatne torbe i sušeje na svežem vazduhu kako bi duže trajali.

Koliko često nositi isti grudnjak

Sa druge strane, dama poručuju stručnjaci da ne treba nositi grudnjak dva dana za redom, da bi se dao prostor vlaknima na tkanini da se odmore i povuku. U suprotnom će se oni brzo istrošiti.

Ako ne peremo grudnjak često, na njemu će se skupiti neprijatan miris i bakterije koje mogu biti razlog osipa i drugih koižnih iritacija. savetuje se koristite visokokvalitetni deterdžent za pranje rublja.

(Republika)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".