Како су грађани приметили, на трафикама је у последње време немогуће наћи "Београдску картицу", које су пре неколико месеци замениле "Бус Плус".

Због чега је несташица, које су друге могућности куповине карата и када ће се овај проблем решити откривају из компаније у чијој је надлежности наплата карата у јавном превозу.

Због чега је дошло до несташице и на који начин грађани могу платити градски превоз, односно коју још опцију имају осим оне да купе код возача по знатно вишој цени - 150 динара по вожњи, одговара Аљоша Драгаш из поменуте компаније.

Он је објаснио да од почетка короне у читавом свету влада несташица чипова на глобалном нивоу и да је то основа проблема те додао да се већа количина неперсонализованих картица ових дана појавила на киосцима на прометнијим местима.

Допуна персонализованих картица могућа је и путем интернета.

Иначе, сама београдска картица кошта 250 динара, важи три године и може се допуњавати неограничено, а вожња у трајању од 90 минута кошта 89 динара.

Увек можете узети и персонализовану картицу, платити мастеркардом ко има ту картицу, али и код возача где је карта најскупља.

Драгаш је додао да и да превоз неће поскупети и да је компанија која врши наплату засад задовољна ценом.

(Блиц)