Мушкарац из Велике Британије који је прогутао килограм кокаина вредног близу 90.000 евра ухапшен је у Манчестеру 1. јуна, док се претварао да је навијач Ливерпула на повратку са финала Лиге шампиона у Паризу.

Полиција је Бенџамина Нваогвугвуа (43) видела како прави болне гримасе и открила да је у стомаку прокријумчарио велику количину дроге.

Њега су, како пише Дејли мејл, регрутовали колумбијски наркобосови, након чега је прогутао 79 пакета у једном хотелу у Француској Гвајани о одлетео до Париза, а затим куц́и у Велику Британију под изговором да је навијач.

Међутим, задржан је по доласку на аеродром у Манчестеру када су полицајци видели да се превија од болова.

Одведен је у болницу где је требало два дана да му поваде све пакете из желуца и обаве анализу која је показала да је кокаин био чистоц́е 89 процената.

Фото: МУП

 

Досељеник из Нигерије, који има жену и децу тинејџера у Великој Британији, је на суђењу тврдио да су му гангстери обец́али да ц́е се побринути за остатак његове породице у родној земљи, убедивши га да постане “мазга”.

Каже да је првобитан план био да прогута 100 пакета, али му није успело. На крају је имао среће, па није претрпео било какве дуготрајне здравствене последице.

Испоставило се да су Колумбијци искористили рупу у прописима слободи кретања ЕУ да би прокријумчарили дрогу у Европу преко Француске Гвајане.

Њу шефови картела користе као “капију у Европу” јер је прекоморски департман Француске.

Нваогвугву се изјаснио кривим на суђењу и осуђен је на четири године и два месеца робије.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".