Muškarac iz Velike Britanije koji je progutao kilogram kokaina vrednog blizu 90.000 evra uhapšen je u Mančesteru 1. juna, dok se pretvarao da je navijač Liverpula na povratku sa finala Lige šampiona u Parizu.

Policija je Bendžamina Nvaogvugvua (43) videla kako pravi bolne grimase i otkrila da je u stomaku prokrijumčario veliku količinu droge.

NJega su, kako piše Dejli mejl, regrutovali kolumbijski narkobosovi, nakon čega je progutao 79 paketa u jednom hotelu u Francuskoj Gvajani o odleteo do Pariza, a zatim kući u Veliku Britaniju pod izgovorom da je navijač.

Međutim, zadržan je po dolasku na aerodrom u Mančesteru kada su policajci videli da se previja od bolova.

Odveden je u bolnicu gde je trebalo dva dana da mu povade sve pakete iz želuca i obave analizu koja je pokazala da je kokain bio čistoće 89 procenata.

Foto: MUP

 

Doseljenik iz Nigerije, koji ima ženu i decu tinejdžera u Velikoj Britaniji, je na suđenju tvrdio da su mu gangsteri obećali da će se pobrinuti za ostatak njegove porodice u rodnoj zemlji, ubedivši ga da postane “mazga”.

Kaže da je prvobitan plan bio da proguta 100 paketa, ali mu nije uspelo. Na kraju je imao sreće, pa nije pretrpeo bilo kakve dugotrajne zdravstvene posledice.

Ispostavilo se da su Kolumbijci iskoristili rupu u propisima slobodi kretanja EU da bi prokrijumčarili drogu u Evropu preko Francuske Gvajane.

NJu šefovi kartela koriste kao “kapiju u Evropu” jer je prekomorski departman Francuske.

Nvaogvugvu se izjasnio krivim na suđenju i osuđen je na četiri godine i dva meseca robije.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".