Певач Никола Роквић осим религије, заволео је и природу, па се труди да код осталих људи пробуди свест о важности природе и њеној заштити.

Такође је открио да постоји једна жеља коју није остварио када је  његова каријера у питању.

- Одувек сам трагао, још од малих ногу, за неком истином, потпуним стањем са светом који ме окружује. Годинама сам се кроз разне методе повезивао са природом и пре скоро седам година сам у потпуности спознао нашу веру и кренуо тим путем. То ми је дало још већу отвореност и схватање колико је битно бити у складу са природом. Божја творевина је битна за нас да нормално функционишемо и будемо здрави - истакао је Никола, који је до сада за рођење сваког дете садио дрво испред зграде, те нас је занимало да ли ће тај ритуал и сада бити, када је на путу треће:

- Много волим дрвеће, шуму, сигурно ћу засадити дрво и за боже здравља, дете које долази. То сам од оца наследио који је у нашем блоку доста дрвећа и биљака засадио.

Роквић је нагласио да време у ком живимо не допушта да се посветимо природи и да уживамо у њој: 

- Много се брзо живи и толико је много информација које су тотално небитне и неважне за нас, затрпавају нас и успоравају. Једноставно, мислим да свако ко оде у неку нетакнуту природу, шуму, може да осети благодети које нам природа пружа и колико ће се боље осећати, колико ће бити расположенији. Тешко време нам не допушта да често имамо времена за себе и природу. Ако смо довољно свесни колико је то битно, треба да будемо упорни и да никада не одустајемо, да водимо рачуна о нашем природном станишту, телу, духу, уму јер не вреди само бринути о физичком, мора постојати склад ума и тела - објаснио је Роквић, и додао:

- Јако је битно да се подигне свест и да схватимо шта је природа, дрвеће и колико нам даје кисеоника, и чисте наш ваздух, у данима великих врућина колико је свежије бити испод дрвета. Трудим се на све начине да водим рачуна.

Никола и његова супрга Бојана труде се да своју љубав према природи пренесу и на децу: 

- Бојана је стари природњак и њен отац је јако повезан са природом, има плац на Фрушкој гори, бави се и пчелама, сви смо везани за природу. Наравно да деци од малена усађујемо колико је битно да се води рачуна о средини, да се не баца ништа на улицу. Они већ примећују када неко нешто лоше уради, па ми кажу: “Е тата, ово не ваља што је овај чика урадио”. Битно је од малих ногу поставити једну основу која ће после да се гради - рекао је певач.

Врло тешке песме певч не пише  само да би писао, па је открио где проналази инспирацију:

- У свему што ме окружује, а највише у љубави према породици и пријатељима, људима, животу, инспиришу ме разне ситуације које се дешавају око нас. Велике радости, туге... Можда највећу инспирацију добијам када се више посветим себи и здравије живим, водим рачуна о исхрани, тренирам, када је бистар ум и чист поглед на свет, тада су праве инспирације и долазе праве ствари - истакао је певач и за крај открио једну неостварену жељу везану за каријеру:

Фото: Z. Kнежевић

 

- Када је реч о жељама, размишљам о већем београдском концерту, видећу...

На путовању у Назарет допао му се један цвет чији је кактус понео кући: 

- Занимљива прича има, када сам био у Светој земљи у Јерусалиму, па смо после тога ишли у Назарет и на месту где је била кућа Праведног Јосифа и Марије Ђеве, где је Исус Христос живео, налази се католичка црква и испред ње је јако леп жбун, сав у цветовима... Узео сам пелцер и донео га овде и невероватно колико је брзо почело да расте. Волим да из разних крајева донесем неку биљку и да засадим овде код нас - рекао је Никола и додао:

- Из пустиње Џошуа три у Америци донео сам њихов кактус, покушали смо да га засадимо, али није успело, вероватно нисмо на прави начин и у право време. Имамо још семења, планирамо ускоро опет да пробамо.

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: У посети дому певача Срећка Шушића 1995.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".