Драган Којић Кеба је већ дуго година на естради и препознатљив је по својој специфичној сетној боји гласа која одлично звучи како у соло изведбама, тако и у дуетским песмама које се и дан-данас слушају.

Он је и неко ко велику пажњу поклања физичком изгледу, па је често могао бити виђен са огледалцем у рукама од кога се не одваја. 

Посебну пажњу привукао је када се одлучио да истетовира обрве. 

Годинама негује сличан имиџ, не одриче се браде и бркова. А да ли можете да га замислите како је изгледао без?

Пре 28 година након што се обријао питали су га да ли хоће опет да пусти "мустаће" а Кеба је одговорио:

Фото: Репринт Сабор

 

- Па сви ми кажу да сам леп и овако, изгледам млађи. Ипак, мислим да ћу током зиме опет бити бркајлија. Тако ћу и ја попут манекена да "шетам" летњу и зимску моду. А што ме нико не пита о плочи која ускоро излази? О томе бих причао надугачко. Зваће се "Све ћу туге понети са собом", Зоран Старчевић је компоновао песме, ја имам седам текстова, сада снимам спотове.

Неки од његових највећих хитова којима је освајао естрадно небо јесу: "Имао сам", "Бре гиди џанум", Срце пише сузама", "Све ћу туге понети са собом", "Плаво око плакало је", "Она то зна".

Познат је и његов дует са Цецом "У сну љубим медна уста", као и са Аном Бекутом "Треба времена".

Кебина деца су позната медијима и одувек су привлачили пажњу како својим пословним успесима, тако и приватним животом.

Његова ћерка Наташа Којић Таша такође је показивала дар за певање и бавила се својевремено музиком. Завршила је средњу музичку школу и академију, а естрадна врата су јој се отворила појављивањем на Беовизији 2007. године са песмом "Око плаво", након чега је снимила први албум за Гранд. Тренутно живи у Америци.

Фото: Милена Анђела

 

Кебин син Игор Којић привукао је пажњу јавности отпочевши везу, а касније и брак са петнаест година старијом певачицом Северином Вучковић. Иако су у деловали складно, пар је развео након свега шест година. Игор Којић се професионално бавио фудбалом. 

Фото: АТА имагес

 

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај интервју је изашао у "Сабору" 5. септембра 1994. године.*

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Драган Којић Кеба

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".