Бирање имена за децу никада није једноставно, али ако водите рачуна о томе какво значење носи, ових 8 имена је сигурно прави избор, било да чекате дечака или девојчицу. За ова мушка и женска имена верује се да доносе срећу за цео живот, а ево која су:

Срећна мушка имена:

Александар – Име Александар у преводу са грчког језика значи "онај који је заштитник људи" или "заштитник"; "човек који штити друге"; "особа која помаже свима". Он је рођени вођа великог срца који зна како да се оствари у животу, али и позитивно утиче на друге.

Фото: Профимедиа

 

 

Никола – У буквалном преводу са латинског и грчког, име Никола значи "народ побеђује", али ово име симболичл но значи "победа", "особа која побеђује"; "борац за правду"; "заштитник". Људи са овим именом према његовом значењу имају снажну енергију и карактер и лако могу пронаћи зајендички језик са људима. Правдољубиви су.

Михаило – Име хришћанског порекла које значи "онај који је послат од Бога"; "слуга Божји"; "богумили"; "анђео". Ово је име повезано са анђелима и носи једну дивну енергију и величину.

Василије – у преводу са старогрчког значи "царски" или "цар". Мушкарци са овим именом су стрпљиви, одлучни и амбициозни. Узимају животу у своје руке и труде се да постигну све своје циљеве. Посвећени су победи и рођени су као вође.

Срећна женска имена:

Елена – Симболика овог имена је предивна и може се тумачити на следеће начине: "она која је сјајна и блистава"; "она која доноси радост и срећу у сваки дом"; "лепа и сија споља и изнутра"; "она која је блистава и пуна врлина и лепоте"; "ћерка Сунца, зрачи добротом". Веровало се да жене са овим именом могу напредовати у животу и да ће их увек пратити светла енергија.

Фото: Профимедиа

 

 

Наталија – Име хришћанског порекла са значењем "благословена" или "рођена на Божић". Сматра се да ово име доноси посебну енергију, срећу и благослове, а да је Наталија самоуверена дама која упорно превазилазе све потешкоће и лако решавају проблеме.

Татјана – Значење овог имена је најпре "велики", "грандиозан", "џиновски". Симболично, жене са овим именом су "рођене да буду грандиозне и ураде велике ствари" или "створена је за велика дела". Тумачење овог имена је и "ватрена краљица". Сматра се да Татјана увек иам позитиван став према животу и да лако остварује успех.

Ирина – Ово име зрачи мир, спокој и блаженство, а носи га "она која доноси мир"; "продуховљена и блага жена"; "блага и врло племенита особа"; "жен са дивном енергијом". Сматра се да Ирина има вишу мисију у свом животу и да може постићи велике ствари и остварити амбициозне циљеве на многим пољима.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО:

ОВИ ГЛУМЦИ СУ ВРШЊАЦИ: За неке никад не бисте погодили колико имају година

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".