Ужасна породична трагедија десила се у петак увече када је 11-годишњак бацио свог деветомесеног брата са балкона у бечком насељу Донаустадт.

Како су писали аустријски медији, полиција сумња да је старији брат бацио млађег са балкона стана на петом спрату стамбене зграде. Убрзо након тога, беба је пронађена како лежи на травњаку испред зграде. 

Иако је показивала знаке живота, по доласку у болницу, упркос брзој интервенције хитне помоћи, преминула је од последица тешких повреда које је добила приликом пада. 

Још увек се не зна шта се тачно догодило јер 11-годишњак болује од неуролошке болести и током испитивања није знао да објасни шта је урадио. Зато је полиција у сарадњи са надлежним институцијама затражила да дечака прегледа службени доктор. 

Како пишу аустријски медији, након прегледа лекар је констатовао да су испуњени услови да се дечак прими на психијатријско лечење. На тај начин полиција неће спроводити даље истражне радње, преноси Вечерњи лист. 

Дечак је млађи од 14 година и по аустријском закону он је премлад да би био проглашен кривим, а самим тим не може ни бити кажњен. 

Како је навела мајка дечака, она је у тренутку инцидента боравила у кухињи, док су дечаци били у дневном боравку. Када је дошла у боравак, видела је да је у њему само 11-годишњак, а није било ни трага беби. Нешто касније успела је да прође деветомесечног сина испод балкона и одмах је позвала хитну помоћ. 

Несрећна жена заувек је остала без једног сина, а сада ће јој и други боравити на психијатрији једне од бечких болница. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".