Užasna porodična tragedija desila se u petak uveče kada je 11-godišnjak bacio svog devetomesenog brata sa balkona u bečkom naselju Donaustadt.

Kako su pisali austrijski mediji, policija sumnja da je stariji brat bacio mlađeg sa balkona stana na petom spratu stambene zgrade. Ubrzo nakon toga, beba je pronađena kako leži na travnjaku ispred zgrade. 

Iako je pokazivala znake života, po dolasku u bolnicu, uprkos brzoj intervencije hitne pomoći, preminula je od posledica teških povreda koje je dobila prilikom pada. 

Još uvek se ne zna šta se tačno dogodilo jer 11-godišnjak boluje od neurološke bolesti i tokom ispitivanja nije znao da objasni šta je uradio. Zato je policija u saradnji sa nadležnim institucijama zatražila da dečaka pregleda službeni doktor. 

Kako pišu austrijski mediji, nakon pregleda lekar je konstatovao da su ispunjeni uslovi da se dečak primi na psihijatrijsko lečenje. Na taj način policija neće sprovoditi dalje istražne radnje, prenosi Večernji list. 

Dečak je mlađi od 14 godina i po austrijskom zakonu on je premlad da bi bio proglašen krivim, a samim tim ne može ni biti kažnjen. 

Kako je navela majka dečaka, ona je u trenutku incidenta boravila u kuhinji, dok su dečaci bili u dnevnom boravku. Kada je došla u boravak, videla je da je u njemu samo 11-godišnjak, a nije bilo ni traga bebi. Nešto kasnije uspela je da prođe devetomesečnog sina ispod balkona i odmah je pozvala hitnu pomoć. 

Nesrećna žena zauvek je ostala bez jednog sina, a sada će joj i drugi boraviti na psihijatriji jedne od bečkih bolnica. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".