Забрањено је често прање косе

Како се коса више масти, може бити примамљиво повећати количину прања, али као што је већ споменуто, стручњаци кажу да је то заправо једна од најгорих ствари које можемо учинити. Ако косу перете сваки дан, власиште има осећај као да производи додатне количине себума. Ако је неко већ упао у замку пречестог прања, треба да почне са одвикавањем. Треба полако смањити број прања шампоном и прећи на производе без сулфата јер ће они помоћи да се коса прочисти.

Фото: Профимедиа

 

Инвестирајте у шампон за масну косу

Ако неко пати од масне косе, то је вероватније због масног власишта него због масне косе. Док су шампони без сулфата нежни за сваки други дан, добра је идеја користити шампон за дубинско прање једном недељно. То ће помоћи да се уклони вишак накупљеног уља.

Регенератор 

Ако брже понестане регенератора него шампона, негде је очито дошло до грешке. Балзаме треба да користите штедљиво и само на крајевима косе.

Шампон

Стручњаци тврде како постоји одређена количина шампона коју треба користити како се коса не би превише мастила. Приликом прања косе врло је важно не користити превише шампона јер може постати тежак за косу. Такође наглашавају да се не сме користити ни преврућа вода за прање косе јер ће скинути природна уља и теме ће их одмах заменити, остављајући косу масном. Обавезно треба мало хладнија вода за последње испирање како би се додао сјај. Млаз хладне воде након што се опере коса такође ће помоћи власишту и регулисати проток крви. Исто правило важи и за производе за стилизовање косе - мање је више како би се спречило превише машћење, пише "Wanted".

Фото: Профимедиа

 

Јабуково сирће

Ова метода укључује само два састојка: воду и јабуково сирће. Једноставно треба разредити јабуково сирће у шољици воде и пролити то кроз косу. Оставити неколико минута и ето резултата: наслаге су уклоњене, а коса је чиста и 100% без масноће. А најбољи део? Овај суперпаметни трик за косу је једноставан и јефтин.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".