- Доношење одлуке о евентуланом недозовљавању окупљања на отворнеом простору ће МУП Србије, у складу са тим (Уставом и законима) и после анализе коју смо направили на седници Савета за националну безбендост, и претпостављам у складу са оним о чему смо већ говорили, а 96 сати пре одрзавања самог скупа донети одговарајућу одлуку - рекао је Вучић.


Каже да после тога организатори имају правна средства на располагану, пре свега жалбу МУП-у и могућност вођења спора пред управним судом.

- У сваком случају ми је жао због целе ситуације - рекао је Вучић и додао да држава неће да се игра и спрда са својим грађанима и измишља како се парада забрањује због мајмунских богиња и тако унижава и нашу децу и родитеље, пријатеље...

- Забринути смо за безбедносну ситуацију, јер имамо у виду тежину ситуације у којој се наша земља налази - истакао је Вучић.

Каже да зато неће разумети оне који су готово од невазне теме или важне за само део нашег друштва направили крсташки рат не размишљајући колико су самара и проблема ставили на леђа својој држави и то ни због чега.

- Ни о чему другом не говоре, нити се баве другим стварима, па им ово делује као добра тема да испадну паметни у друштву - приметио је Вучић.

Истиче да држава неће да тражи изговоре у мајмунским богињама, ако се узме у обзир број људи на фудбалским утакмицама.

Ситуација је тешка, не желмо да видимо било какве сукобе, рекао је Вучић и додао да не жели да дође до већих немира и сукоба, јер би онда морали припадници реда да буду у већој мери присутни, што држава жели да избегне.

- Ти људи могу да се окупљају по разним скуповима и конференцијама, певањима и играњима, али о свему другом МУП ће их на време обавестити и њих и грађане Србије - нагласио је Вучић.

Захвалио је иронично, како је рекао, свим великим јунацима који не чекају у редовима ни на Јарињу ни на Брњаку већ у парковима како би се иживљавали над слабијима.

Вучић каже да се не либи да све то каже и политички удари по себи, али да је за њега неморално од целог друштва да каже како може да шета где год хоће, а да само једна скупина не може.

- А њих молимо да разумеју нашу позицију у којој се налазимо - поручио је Вучић.

Додаје да испада да људи који нису хомосексуалци су велико добро, а ови други велика пошаст и зло.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".