На седници је било речи о ситуација на Косову и Метохији, одржавању "Европрајда 2022" и сајбер-безбедност у енергетском сектор.

Вучић је исткао да држава за грејање неће морати да брине, а они који смање потрошњу струје добиће и додатни попуст.

- Сви они који смање потрошњу електричне енергије 5 - 20 одсто, добиће додатни попуст од 10 одсто на износ рачуна који обрачунава потрошњу и мрежарину. Тражићу да то буде попуст од 15 одсто.  Они који имају смањење потрошње преко 30 одсто, они ће имати 30 посто попуст на рачуне. Тиме ће ЕПС да изгуби део прихода, које ће држава да надокнади, јер трошимо огроман новац на увоз електричне енергије - казао је председник.

Вучић је изјавио и да је стопа незапослености у нашој земљии 8,9 одсто што је, како је истакао, најнижа стопа незапослености у историји Србије.

Вучић је након седнице Савета за националну безбедност казао да је стопа запослености у другом кварталу веома висока и да износи 50,9 одсто.

- Стопа незапослености је 8,9 одсто, то је најнижа стопа незапослености уз методологију која нам не одговара по том питању јер нам не рачунају сезонске раднике као запослене. Без обзира на то, ово је најмања стопа незапослености у Србији у њеном савременом периоду, што ће рећи у њеној историји - казао је Вучић.

Председник додаје да је у периоду од јануара до августа 2022. године прилив страних директних инвестиција износио две милијарде 666,3 милиона евра додајући да је забележен чак и мали раст у односу на рекордну 2021. годину када је било две милијарде 634 милиона.

Највећа улагања су из Кине, Јапана, Немачке, Француске.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".