Na sednici je bilo reči o situacija na Kosovu i Metohiji, održavanju "Evroprajda 2022" i sajber-bezbednost u energetskom sektor.

Vučić je istkao da država za grejanje neće morati da brine, a oni koji smanje potrošnju struje dobiće i dodatni popust.

- Svi oni koji smanje potrošnju električne energije 5 - 20 odsto, dobiće dodatni popust od 10 odsto na iznos računa koji obračunava potrošnju i mrežarinu. Tražiću da to bude popust od 15 odsto.  Oni koji imaju smanjenje potrošnje preko 30 odsto, oni će imati 30 posto popust na račune. Time će EPS da izgubi deo prihoda, koje će država da nadoknadi, jer trošimo ogroman novac na uvoz električne energije - kazao je predsednik.

Vučić je izjavio i da je stopa nezaposlenosti u našoj zemljii 8,9 odsto što je, kako je istakao, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji Srbije.

Vučić je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost kazao da je stopa zaposlenosti u drugom kvartalu veoma visoka i da iznosi 50,9 odsto.

- Stopa nezaposlenosti je 8,9 odsto, to je najniža stopa nezaposlenosti uz metodologiju koja nam ne odgovara po tom pitanju jer nam ne računaju sezonske radnike kao zaposlene. Bez obzira na to, ovo je najmanja stopa nezaposlenosti u Srbiji u njenom savremenom periodu, što će reći u njenoj istoriji - kazao je Vučić.

Predsednik dodaje da je u periodu od januara do avgusta 2022. godine priliv stranih direktnih investicija iznosio dve milijarde 666,3 miliona evra dodajući da je zabeležen čak i mali rast u odnosu na rekordnu 2021. godinu kada je bilo dve milijarde 634 miliona.

Najveća ulaganja su iz Kine, Japana, Nemačke, Francuske.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".