Јесењи пун Месец је нешто крајње необично и нестварно, а његову моћ можемо осетити и сами и то већ данас: неко је узбуђен и емоције кипте преко свих мера, а неко је радостан и све личи на неку магију. Утицај пуног Месеца почиње три дана унапред, а затим се наставља три дана након самог врхунца пуног месеца.

Месец је задужен за наше енергетске успоне и падове. Узмите у обзир да сада цело ваше тело почиње да се пуни снагом и енергијом. Батерије су на максимуму.

Најбоље је да искористите овај налет енергије на најпозитивнији начин.

Пошто ће се Пун Месец одвијати у знаку Риба, зато је и специфичан и магичан.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Најважнија ствар тренутно је да се фокусирате на своје здравље. Пратите сваки угао тачку по тачку. Ментално, физичко и психичко здравље су ваша три најважнија циља. Где год нађете недостатке и минусе, одмах то забележите како бисте приступили решавању и исправљању проблема. Јер човек који је потпуно физички здрав, али несигуран или се у његовом срцу уселио страх, не може постати успешан, а ни срећан.

И обрнуто: ако постоји сан и посао којем се предајете са страшћу, онда ће физичком телу требати: правилна исхрана, вежбање и чист ваздух. Не заборавите да обратите пажњу на ово.

Пун месец долази у два елемента - Земљи и Води. Шта то значи? Време је да се посветите себи. Да размислите ко сте и где се налазите? Да ли вам прија живот који сте себи створили?

Шта да радимо за време пуног месеца?

10. септембра многима долази и незаслужено невољени ретроградни Меркур.

Током такве фазе Меркура важно је решити све старе проблеме, опростити се од непотребног.

Изаберите време и на дан пуног Месеца останите сами са собом: осврните се у прошлост, уроните у тренутак који вас можда још узбуђује, а затим покушајте да схватите коју снагу и поуку вам је дао. Очистите своју будућност од непотребних мисли и онога што се давно догодило. Опрости, захвали и пусти.

Ово се може понављати током целе фазе ретроградног Меркура до 2. октобра.

У наредне две недеље ваш најважнији задатак је да водите рачуна о свом здрављу, мислима и осец́ањима. Утврђивање стварних намера и циљева, одбацивање застарелог и непотребног, усавршавање искуства и вештина.

Обратите пажњу на све што се дешава. Пратите своје мисли. Пун месец ће омогућити добре идеје.

Фото: Профимедиа

 

 

Шта је важно:

Пошто на овом пуном месецу има много мистицизма и магије, немојте никоме да говорите своје идеје или тајне.

Интуиција ц́е током овог периода бити у најбољем издању, зато пажљиво слушајте и не покушавајте да идете против ње.

Туга, меланхолија и потпуно безнађе бића могу да погоде неке људе. Не плашите се. Прихватите то стање као аларм да се загледате дубоко у себе и да напокон схватите које ситуације и који људи покрећу у вама оваква расположења.

У фазама пуног месеца немојте да једете јаку храну или пијете много јаку кафу или чај. Ово је време у којем треба да једете лагано, да не оптерећујете ни стомак, а ни главу.

Не улазите у расправе и не кривите Меркур за све. Ви сте одрасла особа и научите да се понашате у складу са тиме. Као одрасла особа сте вероватно до сада схватили да су добра дела квалитетнија и чист мелем за душу.

Обавезно очистите простор у којем живите, доведите ствари у ред, окупајте се сољу и пијте више биљних чајева.

Уочи пуног месеца запалите свеће. Ово ће помоћи простору да се ослободи енергије, разговора и мисли.

Сада треба максимално водити рачуна о свом здрављу и својој духовној снази. Једино тако можете остварити све своје жеље.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".