Интригантан, ексцентричан, оригиналан… Током своје дуге каријере музичар Оливер Мандић привлачи пажњу музичким хитовима, али и аутфитима и понашењем. И његов љубавни живот личи на неки филм.


Оливер је данас преко 20 година у браку са супругом Мајом. Како је признао, испоставило се да је све време трагао за женом као што је она, али та судбинска љубав му се десила тек у 42. години.

Упознали се у клубу код Џеја

Да је Маја права, знао је чим је угледао. Баш тада ју је одмах и – запросио.



“Упознали смо се у клубу Бомбо, који је раније држао Џеј. Дошао сам са екипом и четири, пет девојака. Отишао сам до шанка да купим цигарете баш кад је она са другарицама улазила у кафић. Истог тренутка пришао сам јој и упитао је: Одакле си? Погледала ме је и кроз смех одговорила да је из Херцеговине. Замолио сам Џеја да искључи музику, клекнуо доле и запросио је пред 500 људи“, открио је Оливер.

Каже како је све деловало идеално, па су њих двоје одмах договорили да се виде сутрадан.

 

Али…

“Она се, наравно, није појавила. Јурио сам је четири године и на крају успео да је одведем код матичара. Љубав је чудо. Краљеви су због ње скидали круне с глава, а не ја коме су само љубав и музика потребни“, рекао је Оливер.

Ташта није хтела да га види

Ипак, у почетку није све било лако, пре свега, јер Оливера њени нису сјајно прихватали.


„Ташта није хтела ни да чује за мене. Звала ме је и преко телефона сасула сијасет увреда на мој рачун, док су њена браћа вребала прилику да ме пребију. Али иако су једва пристали на наше венчање, ја сам од Маје тражио да потпише предбрачни уговор, као у америчким филмовима. Она је отишла и све испричала мојој мајци, која јој је недвосмислено запретила: Слушај, дете моје, ако то урадиш, немој више да ми долазиш. Да сам твоја мајка, ја бих га премлатила. И, наравно, њена реч била је пресудна“, открио је Оливер.

 

Он је говорио и о томе ко у њиховој кући води главну реч.

„Немам ја таквих проблема. Маја води компанију и бизнис, она брине о свему. Ја само свирам, слушам музику и једем најбољу клопу на свету коју ми, наравно, она спрема. Верујем да сам једини мушкарац у Београду коме жена пече хлеб. Прави га у електричној пекари од црног брашна и разних житарица.“

А да ли он понекад нешто скува?

„Никада нисам ни покушао, али зато она то савршено ради. Мења сијалице, ангажује мајсторе, води локале, иде у набавку, тако да сам ја баш као паша.“

Међутим, признао је да је јако пажљив према њој.

„Нас двоје смо 24 часа заједно. Држимо се за руке, шетамо сатима поред мора у Игалу и Херцег Новом… Раније то нисам могао ни да замислим“, казао је својевремено.

Притом, Оливер је пре пар година саградио кућу на Тари на језеру Заовине, на имању које је наследио од деде. Тамо ужива, далеко од гужве.

„Уопште ми није досадно. Свирам по шест-седам сати дневно и тек сад видим колико не знам. У Београд долазим ретко, био сам само четири-пет дана у последњој години. Све што ми треба имам на Тари. Кад се ужелим друштва близу ми је Мећавник, па одем у посету Кусти.“

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".