Трајне тетоваже су већини људи ствар озбиљне одлуке, али тетоважа каном многима изгледа као симпатична летња разонода. Даме које не желе трајне цртеже на свом телу опусте се на мору па пожеле неки леп, романтични украс на кожи.

Дешава се да исто пожеле и деца, а мајке пристају да се деца тетовирају каном не знајући да то може да се претвори у велику непријатност. 

Управо то се десило водитељки Ани Михајловски којој су се многи јавили кад је описала своје искуство на друштвеним мрежама. 

Фото: Профимедиа

 

"Мојој ћерки након две године остала је Хелоу Кити на нози, иако се скинула боја. Рађена је каном на плажи", "Мом сину је одмах остао ожиљак, као да је спржено све. Много се кајем што сам то дозволила",

"Моја ћерка има ожиљак неколико последњих месеци", "Имам искуство са тетоважом и треба рећи јавности, да је то реакција на кану. Осип и црвенило по целом телу", неки су од коментара које су оставили Ани Михајловски.

Фото: Архив Новости

 

Ана је детету дозволиа да уради тетоважу каном, која обично избледи  за две недеље. Међутим, тада се јави црвенило и то у истом облику у којем је раније био цртеж, па је веза јасна. 

Дерматолози кажу да је се може јавити и реакција на кану, али и на састојке који се у боју додају, па је потребно да се сва количина хемије избаци из коже да би нестали осип, црвенило па и красте. 

Треба се јавити лекару како би преписао одговарајуће лекове. 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".