Лиз Трас је најављена за нову премијерку Велике Британије која ће заменити Бориса Џонсона, победивши Ришија Сунака са 81.326 гласова у односу на 60.399 гласова које је он добио.

Краљица ће у уторак званично именовати Трасову за премијерку, а она се сада суочава са изазовима раста економије и подршке људима кроз кризу трошкова живота.

И док је свима позната политичка каријера тренутне министарке спољних послова и будуће премијерке, оно што је ипак био највећи шок у јавности је њена љубавна афера!

Фото: Танјуг/АП

 

Далеко од политике, удата је за рачуновођу Хјуа О'Лирија од 2000. године, а пар има двоје деце. Међутим, Трасова је била у центру скандала када је 2006. године ухваћена да има аферу са бившим послаником Торијеваца Марком Филдом.

Све је почело када је Трасова имала само 25 година и направила свој први упад у политику тако што се борила против Хемсворта у Западном Јоркширу и смањила лабуристичку већину са 24.000 гласова на мање од 16.000. Конзервативна партија је била импресионирана, а да би побољшала своје шансе да у будућности обезбеди место које је могуће освојити, Марк Филд, који је био министар "у сенци" за Лондон, одређен је за њеног политичког ментора.

Афера је трајала око 18 месеци до јуна 2005. године, а када је наредне године вест о скандалу букнула на насловној страни "Дејли Мејла", 12-годишњи брак Марка Филда се распао и завршио разводом. Међутим, веза Трасове и О'Лирија је преживела!

На питање о афери О’Лири је кратко само рекао да "не жели да прича о томе", док је у интервјуу за "Yоу" магазин из 2019. године, Трасова такође била стидљива када су је питали о бурном времену када је њена афера постала јавна, али је нагласила: "Заиста сам срећно удата." Упркос томе, Трасова од самог почетка брака, приватан живот држи у тајности па се не зна много ни о њеном супругу, као ни о томе да ли је овај брак након свих турбуленција заиста толико срећан.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".