Хрватска поп певачица Нина Бадрић (50) данас спада у највеће регионалне звезде и с великим успехом наступа широм региона.

Фото: АТА имагес

 

Она је синоним за квалитетну баладу, модна инспирација женама свих генерација и једна од најлепших жена на нашим просторима, а иза себе има вишедеценијску успешну каријеру.

Како је својевремено испричала, за њену каријеру најзаслужнији је легендарни Дино Дворник, који јој је био од огромне помоћи на самом почетку.

Фото: Архива Новости

 

Након што је седам година наступала с дечијим хором "Звездице", Нина је певала пратеће вокале великим звездама као што су Парни ваљак, Прљаво казалиште и други, али још увек је чекала праву прилику.

За то време радила је у једном бутику и певушила уз радио, када је ушао славни Дино Дворник и замолио је да искључи радио и настави да пева без пратње. Допало му се како млада Нина пева и већ сутрадан с њом обишао неколико загребачких дискографских кућа.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ЈUGOVIZIJA

 

Први већи наступ Нина Бадрић имала је на Дори, чувеном хрватском музичком фестивалу на ком се традиционално бира песма која ће представљати земљу на Евровизији. Нина је наступила 1993. године, када је извела песму "Остављам те", насталу у сарадњи са, између осталих, Рајком Дујмићем.

Те године, победу је однела група Пут с песмом  "Don't Ever Cry", али 21-годишња Нина је и те како оставила утисак.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ЈUGOVIZIJA

 

Како видимо на фотографијама с овог наступа, Нина је и тада била прелепа, а неговала је изузетан стил – штавише, лако можемо да је замислимо како и данас носи у велу миди-хаљину са шлицевима!

Године су прошле, Нинине црте лица сазреле, а она је, иако се помало променила, једнако младолика и прелепа као пре 29 година.

Фото: Архива новости/ В. Данилов

 

Две године након наступа на Дори, певачица је потписала свој први професионални уговор и објавила албум "Године нестварне", а остало је историја...

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".