Мушкарац (20) из Охаја је у коми након што су га афричке пчеле убице уболе 20.000 пута, док је прогутао чак њих 30.

Остин Белами је секао гране са дрвета лимуна у Риплију у Охају када је случајно посекао гнездо, наводи се на страници ГоФундМе коју је поставила његова породица.

Афричке пчеле убице, познате и као афричке пчеле медоносне, обично убоду људе само када се осећају угрожено. Само један убод може изазвати бол и свраб, који углавном нестаје сам од себе. Према УСДА, особа може преживети 10 убода пчела по килограму своје телесне тежине. Отров афричке пчеле убице није опаснији од обичне пчеле. Али ако се особа убоде више од десетак пута, почеће да осећа последице. Највише убода које одрасла особа може да издржи је око 1.000.

Беламијева бака Филис Едвардс и његов ујак Дастин Едвардс стајали су у то време испод дрвета и били сведоци инцидента, известио је ВКСИКС.

Белами је хитно пребачен у болницу након што му је ватрогасац по имену Крег помогао да сиђе са дрвета. Он се сада налази у Медицинском центру Универзитета у Синсинатију, где од 30. августа остаје у медицински индукованој коми.

Мајка 20-годишњака, Шона Картер, рекла је за ВКСИКС да је изгледало као да њен син има "црно ћебе на глави до врата“. Када је Картер чула вести о свом сину, рекла је да се онесвестила.

- Било је то превише за мене - објаснила је.

Пчеле које је Белами прогутао су уклоњене, али он остаје без свести. Лекари верују да ће се он на крају потпуно опоравити. Картер је рекла за ВКСИКС да је ватрогасац тај који је спасио живот њеног сина.

- Када помислим на Крега, Крег је спаситељ. Он је Остинов анђео. Спасио је Остинов живот - рекла је она.

Пчелињи отров садржи више протеина, ензима и пептида. Једном убризган у тело, циља на ћелије коже и имуни систем. Они који су алергични на убод пчела могу умрети само од једног убода.

(МОНДО)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".