Muškarac (20) iz Ohaja je u komi nakon što su ga afričke pčele ubice ubole 20.000 puta, dok je progutao čak njih 30.

Ostin Belami je sekao grane sa drveta limuna u Ripliju u Ohaju kada je slučajno posekao gnezdo, navodi se na stranici GoFundMe koju je postavila njegova porodica.

Afričke pčele ubice, poznate i kao afričke pčele medonosne, obično ubodu ljude samo kada se osećaju ugroženo. Samo jedan ubod može izazvati bol i svrab, koji uglavnom nestaje sam od sebe. Prema USDA, osoba može preživeti 10 uboda pčela po kilogramu svoje telesne težine. Otrov afričke pčele ubice nije opasniji od obične pčele. Ali ako se osoba ubode više od desetak puta, počeće da oseća posledice. Najviše uboda koje odrasla osoba može da izdrži je oko 1.000.

Belamijeva baka Filis Edvards i njegov ujak Dastin Edvards stajali su u to vreme ispod drveta i bili svedoci incidenta, izvestio je VKSIKS.

Belami je hitno prebačen u bolnicu nakon što mu je vatrogasac po imenu Kreg pomogao da siđe sa drveta. On se sada nalazi u Medicinskom centru Univerziteta u Sinsinatiju, gde od 30. avgusta ostaje u medicinski indukovanoj komi.

Majka 20-godišnjaka, Šona Karter, rekla je za VKSIKS da je izgledalo kao da njen sin ima "crno ćebe na glavi do vrata“. Kada je Karter čula vesti o svom sinu, rekla je da se onesvestila.

- Bilo je to previše za mene - objasnila je.

Pčele koje je Belami progutao su uklonjene, ali on ostaje bez svesti. Lekari veruju da će se on na kraju potpuno oporaviti. Karter je rekla za VKSIKS da je vatrogasac taj koji je spasio život njenog sina.

- Kada pomislim na Krega, Kreg je spasitelj. On je Ostinov anđeo. Spasio je Ostinov život - rekla je ona.

Pčelinji otrov sadrži više proteina, enzima i peptida. Jednom ubrizgan u telo, cilja na ćelije kože i imuni sistem. Oni koji su alergični na ubod pčela mogu umreti samo od jednog uboda.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".