Лења пита је колач који важи за старински класик, врло брзо и лако се спрема, а притом је јефтина је и лагана. Прави се најчешће у две варијанте, са јабукама или вишњама, а током времена  домаћице су креирале и свој рецепт за ову посластицу. Због тога је и дошло због сукоба међу читаоцима шта је заправо лења пита?

Скоро је на Фејсбук страници ''Супер рецепти'' објављен рецепт за лењу питу. Једноставан, а опет посебан и сочан, сви састојци који се у њему налазе су већ познати и уобичајни за лењу питу, осим једног - пудинга од ваниле, а баш тај пудинг је подигао прашину.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Bakina Vanglica

 

"Маст је у надеву за праву лењу питу и нема пудинга од јабуке", "Маст је у надеву за праву лењу питу и у надев од јабуке иде мало цимета, први пут чујем за пудинг!", "То никако не може бити лења пита!", "Па ако хоћете,старински рецепт за лењу питу и није са маргарином него са машћу, а с обзиром да се за лењу питу стругане јабуке цеде да не би биле много влажне и тесто било много влажно у овом рецепту се, поспе пудинг и он прво да укус ваниле, а и покупи сок из јабука и држи их на месту и тесто не буде гњецаво него сипкаво и лепо. Ето можда сада разумете", гласе неки од коментара.

(Жена)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".