На сплитском купалишту Кашјуни 20. августа невреме се спустило 'ниоткуда', па су бројни купачи почели да беже са плаже.

Британску туристкињу Данијел ДиМамбро и њену 19-годишњу ћерку у бегу је прекинула муња која је погодила Данијел, задавши јој тешке повреде због којих је још увек у коми, а 10 дана није могла бити пребачена у Велику Британију, пише Вечерњи лист.

Но ситуација је могла да се заврши и горе. Наиме, Данијелино срце је стало на чак 30 минута, но екипа Хитне помоћи успела је да је оживи. Прво је била на вентилатору и под седацијом како би лекари санирали опекотине и повреде главе које је задобила, као и повреде унутрашњих органа које су настале након што је кроз њу прошло 300 милиона волти струје.

Сада више није под седативима, али и даље је у коми. Доктори сматрају како је њено стање довољно стабилно да би посебним медицинским летом била враћена у Велику Британију где може да настави лечење. Њена родбина је за Дејли мејл рекла како су веома захвални лекарима који су способношћу и брзом реакцијом спасили Данијелин живот. 

Родбина је такође открила тачан ток догађаја тог кобног дана.

- Била је на плажи с ћерком, а њен син је остао у апартману. Време се промијенило и муња ју је погодила док је одлазила с плаже - открили су.

Након несреће, кажу да се син вратио у Уједињено Краљевство, а ћерка је одлучила да остане уз мајку цело време. 

- Морала се носити с осигуравајућим кућама, болницом и полицијом на језику који не говори - објаснила је породица, додајући како је ситуација била веома тешка за Данијелину ћерку.

Нико не зна како ће изгледати Данијелин опоравак. Можда ће требати доживотну помоћ или неће моћи више радити. Пре несреће, Данијел је била физиотерапеуткиња с сопственом ординацијом у Нотингему.

Прошле недеље је професорка Санда Стојановић Стипић, која је учествовала у лечењу Данијел, открила како лекари верују да је муња погодила огрлицу коју је носила.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".