Град Апелдорн саопштио је данас да је обезбедио привремени смештај којим би се ублажила криза и да ће се тражиоци азила после четири дана преселити на другу локацију, преноси АП.

Стотине миграната спавају на отвореном у лошим условима, недалеко од малог села Тер Апел, јер је тамошњи центар за азиланте препун да би их примио, што се упоређује са пренасељеним мигрантским камповима на грчким острвима.

Холандски министар задужен за питања миграција и азила Ерик ван дер Бург рекао је, уочи седнице владе данас, да је један број општина изразио спремност да помогне, али да је то недовољно да би се импровизовани камп испред центра за азил испразнио до вечерас.

Ситуација је толико лоша да је холандски огранак Лекара без граница у четвртак послао тамо тим, први пут од када је агенција покренула мисију у Холандији, наводи АП.

Тромесечна беба умрла је ове недеље у центру Тер Апел, а власти истражују узрок смрти.

У четвртак су два мушкарца пребачена у болницу, један након што је доживео срчани удар, а други чији дијабетес није лечен недељама, док је прелазио Европу да би стигао до Холандије, наводи АП.

Већина људи који стижу у Тер Апел су Сиријци који беже од грађанског рата у својој држави, преноси америчка агенција.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".