Ужасне вести нам стижу из Италије где је тамошњи фудбалер Ђовани Падовани (27) убио своју 30 година старију девојку Алесандру Матеуци.

Наиме, реч је о играчу који је прошао све млађе категорије Наполија, али никада није успео да се наметне и није заиграо за први тим већ је лутао по нижим лигама у Италији.

– Једва чекам да дође полиција, желим да све заврши – биле су прве ријечи које је изговорио Падовани након убиства своје партнерке која је имала 57 година.

Када се жртва вратила у своје пребивалиште око 21.30 младић ју је изненадио.

Почео је да је удара рукама, а потом јој чекићем и другим оштрим предметима нанео тешке повреде главе док је викала да стане и дозивала помоћ.

Комшије су пожуриле да жени пруже прву помоћ и позвали су хитну помоћ и полицију, али она је издахнула нешто пре доласка лекара док је убица чекао на лицу места да га полиција ухапси.

 

 

– Чула сам је како виче “помозите, Ђовани, молим те, не!” – рекла је жртвина сестра органима безбедности по хапшењу Падованија.

Према њеним речима, 27-годишњак до сада није физички напао жртву, али је био љубоморан на своју партнерку и понашао се љубоморно тако што је разбијао судове и гађао је чашама. Када му се није јављала на телефон, он би звао њену породицу и говорио им погрдне речи.

Комшије, које су говориле за италијанске медије, рекле су да је пар заједно годину дана. Он је живео на Сицилији, а она је живела и радила у Болоњи.

Падовани је почео да постаје опсесиван према свом девојци и у јануару га је замолила да прекину њихову везу. Тада је убица почео да уходи 57-годишњакињу, према речима комшија, њих двоје су се често тукли испод жртвине куће.

 

<iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/DVJz_AOs37c" title="Femminicidio di Alessandra Matteuzzi, uccisa con una mazza: " c'era="" già="" una="" denuncia,="" aveva="" paura""="" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="">

 

Дана 29. јула, Матеуцијева је поднела захтев за забрану како би се заштитила од њега али, иако је тужилаштво отворило запис о том случају, забрана приласка није изречена јер је полиција чекала да испита сведоке који су били на годишњем одмору како би допунили извештај који ће доставити надлежном суду.

Алесандра Матеуци била је врло активна на друштвеним мрежама. Тамо је и упознала свог убицу пре годину дана.

Често се сликала испред огледала како испробава одећу и обућу. На крају крајева, њена професија је била везана за моду јер је радила као представница једне модне куће у Болоњи.

Према италијанским медијима, чини се да велика разлика у годинама није била препрека њиховој вези. Али када је постао репресиван према својој партнерки, она га се уплашила и замолила га да напусти кућу.

– Веома га се плашила јер је постао тврдоглав и није хтела да га пусти у кућу – рекла је комшиница, док је друга комшиница поручила да их је жртва замолила да му не отварају улазна врата у зграду.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".