Мушкарац (41) из околине Лесковца, капетан Војске Србије, ухапшен је због сумње да је годину дана силовао своју ћерку (14)!

Како Курир незванично сазнаје, мушкарац је ухапшен јуче, након што је полиција добила пријаву о злостављању детета од Центра за социјални рад.

- Активном војном лицу су стављене лисице и утврђено је да је он девојчицу, своју ћерку, силовао од новембра 2021. године у стану у коме су живели - каже извор Курира и додаје да је Више јавно тужилаштво у Лесковцу одредило задржавање мушкарцу.

За језиви случај сазнало се, наводно, када је пријава стигла Центру за социјални рад.

Дете код психолога

- Наводно, дете и отац нису живели заједно јер су у тој породици одраније постојали проблеми, већ је она њега повремено посећивала. У једном моменту, Центру за социјални рад пријављено је да отац има крајње непримерен однос са ћерком, па су радници то почели да проверавају. Када су били сигурни да нешто не штима, обавестили су полицију и тужилаштво, па је капетан ВС приведен - наводи саговорник:

- Са девојчицом је обављен разговор у присуству психолога и радника центра. Она је испричала да ју је отац више пута обљубио у породичном стану. Дете је послато и на гинеколошки преглед, веома је истраумирана.

Како извор објашњава, девојчица је одмах по пријави изолована из породице.

- Дете се налази на сигурном и безбедном месту - додао је саговорник нашег листа.

Извор додаје и да је из ове породице и раније било пријава насиља.

- Због нарушених породичних односа и развода брака, капетан и супруга су се више пута међусобно пријављивали полицији због насиља. Проверава се шта се тачно догодило и да ли је отац заиста злостављао ћерку или је посреди обрачун бивших партнера - закључује саговорник.

Необавештени

У Центру за социјални рад потврдили су да су упознати са овим случајем.

- Центар је упознат са случајем, предузете су све мере и радње из наше надлежности - љубазно су рекли у центру и додали да због осетљивости случаја, заштите интереса детета, али и истраге не могу да откривају више детаља.

Из Министарства одбране јуче нам је речено да нису обавештени о случају.

Други случај у Лесковцу

У Лесковцу је пре неколико дана ухапшен и К. В. (69) због сумње да је извршио недозвољене полне радње над девојчицом (9). Како незванично сазнајемо, он је дете пресрео на улици, дао јој слаткише и 100 динара, а потом је намамио у напуштену зграду, свукао је и непримерено додиривао по интимним деловима тела. Након саслушања Основни суд му је одредио притвор до 30 дана због недозвољених полних радњи.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".