Екипе ЈКП "Градска чистоћа" вечерас ће уређајима са земље наставити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда. Од 19.30 сати до поноћи акција је на локацијама Забран, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Винча уз Дунав, Ритопек, Ада Хуја, Вишњица уз Дунав, Сланци, Велико село, Лешће, Винча, Гроцка, Бусије, Шангај, Батајница, Земун-Горњи и Доњи Град, Дорћол и Ретензија.

Градска чистоћа је саопштила да је препарат који користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа што, додаје се, значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из ове институције апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција. Подсећају да суграђани сваког радног дана од седам до 15 сати могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800–000807 или путем електронске поште на адресу екологија@градскацистоца.рс.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".