Наиме, како се ближи и почетак школске године, односно долазак студената у градовима где су уписали студије права је навала на огласима за издавање станова.

- Стан тражим од краја јула када сам уписао факултет у Београду. Повољне цене најма нема ни за лек. Тражим гарсоњеру негде ближе центру, односно ближе факултету, али цене су од 300 евра па навише. Мислио сам да бар гарсоњеру од 25-30 квадрата могу да нађем за 250 евра са рачунима.

Међутим, мораћу да издвојим минимум 350. И већи станови у којима бих могао да живим са цимерима су прескупи. Нема једноипосовбог стана испод 400 евра и то на периферији града. Обрни окрени месечни трошкови изађу на исто - каже за Курир бруцош Владимир А. из Власотинца.

Фото:принтскрин/Твитер

 

И да ситуација заиста јесте таква видимо по свакодневним полемикама у групама на друштвеним мрежама где станодавци објављују обласе за издавање станова.

Тако се и овог пута покренула расправа на Твитеру поводом огласа за издавање гарсоњере за 300 евра.

На поменутој друштвеној мрежи се појавила фотографија огласа за издавање гарсоњере и то за кирију од 300 евра плус депозит 200.

Судећи по кометарима испод твита овај оглас није разбеснео сако кориснике ове друштвене мреже већ и аутора који је објавио оглас у твиту.

- Леба ти, је л` њих неко на тим Фејсбук страницама за огласе прозове када поставе овакво смеће од простора и пита их како их није срамота да траже 300 евра за депонију? Ја у оваквом смештају нисам живео ни деведесетих - пише у првом кометару испод твита док у другом стоји:

- Гарсоњера за 400 евра отишла за два дана веруј ми... Сви би центар близу факса код самог улаза. Нико неће типа у каменицу у зграду, једна станица буквално до града, за 159 евра гарсоњера и то баш пристојна...

- Па мислим, ко прихвти да живи у оваквом свињцу, стварно...

- Нашла ја 42, 3 квадрата 700 евра плус 700 депозит.

- Је л ово неки бункер?! - гласе неки од коментара.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".