- Због лоших временских услова ситуација је тешка у многим регионима европског дела земље - рекао је Путин данас на видео конференцији одржаној са регионалним званичницима о шумским пожарима.

Реч је пре свега о шумским пожарима у Рјазанској области, која се налази око 250 километара источно од Москве, рекао је Путин.

Пожари су опустошили скоро 12 хиљада хектара

Према локалним службама за ванредне ситуације, шумски пожари у Рјазању опустошили су више од 11.700 хектара, а дневне температуре прелазе 31 степен Целзијуса са ударима ветра од десет метара у секунди.

На терен је упућено више од 9.500 ватрогасаца и спасилаца, као и осам специјализованих летелица и седам хеликоптера, рекао је вршилац дужности гувернера региона Павел Малков.

Он се пожалио да је пред ватрогасцима и спасиоцима тежак испит јер падавина нема, а они се не очекују у скорије време. Он је додао да је уверен да ће пожари бити стављени под контролу у року од два до три дана и потпуно угашени у року од једне до две недеље.

Прошле недеље дим од тих пожара, који је трајао данима, захватио је делове Москве. И у понедељак се у неколико градских четврти осећао оштар мирис паљевине.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".