Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током музичког фестивала „Беер фест“ у Београду, на прилазним и одлазним правцима у зони фестивала, зауставили су и контролисали 3.244 возача и открили 936 различитих прекршаја.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 396 возача, од којих је 29 задржано на трежњењу у службеним просторијама полиције, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Фото:Танјуг/Милош Миливојевић

 

У службеним просторијама задржано је и 25 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, као и један возач који је одбио тестирање.

Током четири дана, колико је трајао фестивал, на прилазним и одлазним путним правцима у зони одржавања фестивала није се догодила ниједна тежа саобраћајна незгода.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

Управа саобраћајне полиције је са Апатинском пиваром и Агенцијом за безбедност саобраћаја, на простору одржавања фестивала, реализовала превентивне активности у оквиру кампање „Кад пијем, не возим“. Више од 1.000 посетилаца фестивала имало је прилику да се на симулатору вожње и специјалним полигонима увери у којој мери алкохол утиче на моторичке способности, односно на способност возача да безбедно управља возилом.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".