Невероватна итуација која се десила приликом крштења једног дечака разбеснела је Твитер заједницу, али и многе људе који су преко поменуте друштвене мреже погледали овај спорни снимак.

А споран је због многих непримерених, безочних, недопустивих поступака 89-годишњег француског свештеника који је обављао свечани чин увођења маленог бића у хришћанство. Отац се суздржавао до једног тренутка, а онда је акумулирани бес морао да ескалира. 

Фото: Профимедиа

 

Док је трајао обред, дечак је, као и већина беба и мале деце, плакао и од плача се заценио. Ипак, свештеник је себи дао за право да демонстрира силу над малишаном, па му је у два наврата ударио шамар. Потом га је хватао за врат, а онда грлио и љубио у главу – скандалозно поступање.

Као што се може видети, кума није реаговала. Можда од шока. Тек на крају је покушала да помери руку свештеника. Отац се суздржавао, а она крају му је доста мучења, па је пожелело да извуче своје дете из раља агресивца, који није желео вољно да дете преда родитељу.

 

 

 

Бико како било, једно крштење и црквени обред се претворио у ријалити игрицу, а разумљиво је да су због тога људи били ван себе од беса стављајући себе и своје дете у ту ситуацију.

„Да мачки уради ово, без руку би шетао, не детету“, „Крстим се и тресем се“, „Па, није он сам Бог, човек је, не знам како се овај отац суздржао, ја бих га извукао напоље, па би ме упамтио“, „Таман да је папа, изуо бих га из ципела“, само је кап у мору пристиглих коментара испод снимка, а ми смо извукли једне од блажих, с обзиром на то колики бес је догађај изазвао у људима, а који су они искалили у оштром коментарисању.

Овај поступак је за сваку осуду, а свештеник је након овог инцидента ипак суспендован.

 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".