Neverovatna ituacija koja se desila prilikom krštenja jednog dečaka razbesnela je Tviter zajednicu, ali i mnoge ljude koji su preko pomenute društvene mreže pogledali ovaj sporni snimak.

A sporan je zbog mnogih neprimerenih, bezočnih, nedopustivih postupaka 89-godišnjeg francuskog sveštenika koji je obavljao svečani čin uvođenja malenog bića u hrišćanstvo. Otac se suzdržavao do jednog trenutka, a onda je akumulirani bes morao da eskalira. 

Foto: Profimedia

 

Dok je trajao obred, dečak je, kao i većina beba i male dece, plakao i od plača se zacenio. Ipak, sveštenik je sebi dao za pravo da demonstrira silu nad mališanom, pa mu je u dva navrata udario šamar. Potom ga je hvatao za vrat, a onda grlio i ljubio u glavu – skandalozno postupanje.

Kao što se može videti, kuma nije reagovala. Možda od šoka. Tek na kraju je pokušala da pomeri ruku sveštenika. Otac se suzdržavao, a ona kraju mu je dosta mučenja, pa je poželelo da izvuče svoje dete iz ralja agresivca, koji nije želeo voljno da dete preda roditelju.

 

 

 

Biko kako bilo, jedno krštenje i crkveni obred se pretvorio u rijaliti igricu, a razumljivo je da su zbog toga ljudi bili van sebe od besa stavljajući sebe i svoje dete u tu situaciju.

„Da mački uradi ovo, bez ruku bi šetao, ne detetu“, „Krstim se i tresem se“, „Pa, nije on sam Bog, čovek je, ne znam kako se ovaj otac suzdržao, ja bih ga izvukao napolje, pa bi me upamtio“, „Taman da je papa, izuo bih ga iz cipela“, samo je kap u moru pristiglih komentara ispod snimka, a mi smo izvukli jedne od blažih, s obzirom na to koliki bes je događaj izazvao u ljudima, a koji su oni iskalili u oštrom komentarisanju.

Ovaj postupak je za svaku osudu, a sveštenik je nakon ovog incidenta ipak suspendovan.

 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".