"Мој братанац је насилник и монструм, шта друго да кажем за младића који је силовао своју бабу! Ако га случајно пусте из затвора, опет ће је силовати, а можда и мене. Страхујем да ће нас обе убити, и мене и моју јадну мајку", јада се мештанка Иланџе код Алибунара, чији је братанац Д. П. (17) 13. августа зверски претукао и силовао своју баку С. П. (71) у кући у том месту.

Тетка ухапшеног тинејџера жали се да њена мајка никад неће преболети језиву тортуру коју јој је приредио њен унук.

- То што је мој братанац урадио својој баби не може да уради неко нормалан. Она данима не може да спава и стално ми прича шта јој је све радио... Чим ми исприча нови детаљ тортуре, мени се још више слоши - прича очајна жена.

Према њеним речима, Д. П. се након смрти оца, у октобру прошле године, ухватио лошег друштва и од тада је постао ужасно насилан. У међувремену и мајка га је напустила, па је о Д. П. и његовом млађем брати и сестри бринула С. П.

- Ухватио се са локалним скитницама и пијанцима, није се трезнио. Мајка ми у почетку није причала да ју је најстарији унук више пута избацивао из куће када би довео друштво да се опијају. Мајка би тада седела на улици или би отишла код комшија док се друштво не разиђе изи њене куће. Све што је могла да му пружи, прижила му је, а он јој је тако узвратио... Како је могао? - пита се јадна жена, која страхује да ће јој се братанац осветити јер га је она пријавила полицији, након што је силовао несрећну баку:

- Спавала сам у својој кући када ме је мајка позвала на мобилни, да ми се пожали шта јој је унук урадио. Најпре јој се нисам јављала, јер ми је било искључено звоно на телефону, али кад сам устала, око пола пет, видела сам пропуштене позиве и одмах сам је звала. Када ми је рекла шта јој је унук урадио, само сам прекинула вези и позвала полицију. Истог јутра су га ухапсили, али сад се мајка и ја плашимо шта ће бити ако га пусте на слободу, пошто је малолетан? Па обе ће нас силовати и побити!

Тетка голобрадог преступника из Иланџе открива и да је њена мајка две недеље пре језиве тортуре пријавила Центру за социјални рад да ју је унук гурнуо низ степенице и ударио је, али они ништа нису предузели по том питању.

- Након тога, локални пијанци који су се дружили са мојим братанцем претили су мојој мајци да ће јој однети сва дрва која је спремила за зиму и да ће јој опљачкати кућу. Ето шта је доживела моја јадна мајка, да је унук нагрди, а да јој његови пијанци прете - казала је очајна тетка.

Глумио разбојника

Подсетимо, злостављана С. П. је до детаља описала како ју је унук зверски тукао и злостављао 13. августа. Напао ју је изненада у њеној соби, усред ноћи, а био је уверен да ће његова бака у том мраку мислити да ју је напао неки непознати разбојник.

- Спавала сам кад сам изненада осетила да је неко скочио на мене и прекрио ми главу јастуком. Одсекла сам се, ништа нисам могла да видим, мислила сам да ће ме убити - присетила се С. П.

Како додаје, у једном тренутку успела је да врисне, али јој је нападач тада рекао: "Ћути! Убићу ти унука!"

- Тортура је трајала и трајала... Тукао ме је, бацио ме је са кревета и главу ми ударао о под. Мислила сам да нећу преживети... Три пута сам губила свест, али сам долазила себи... Силовао ме, а боље да ме је убио - казала је очајна старица.

Иначе, млађи брат ухапшеног Д. П. је био у кући у време напада, али он наводно није ништа чуо. Њихова сестра је пре извесног времена смештена у хранитељску породицу, пошто је покушала да се убије, попивши шаку лекова.

Добиће максимум до пет година затвора

Гвозден Гргур, београдски адвокат, каже да ће ухапшени Д. П. најпре на психијатријско вештачење како би се установило да ли је био урачунљив у тренутку напада на баку. Уколико и буде осуђен, највероватније неће добити неку драконску казну.

- Овде се ради о старијем малолетнику. Према Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела, може му се изрећи васпитна мера или казна малолетничког затвора. Висина казне зависи и од мишљења Центра за социјални рад. Врло је вероватно да ће малолетнику, уколико буде осуђен, бити изречена казна малолетничког затвора која не може бити краћа од шест месеци, нити дужа од пет година - објашњава Гргур.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".