Иако су многи љубитељи звука који она презентује и група у којој је, годинама уназад знали за њу, она је ипак одласком на Евровизију добила и нову публику.


Чини се да након првог шока када је победила на Песми за Евровизију, а онда се и добро пласирала у Торину, Ана навикла на медијску пажњу и популарност која је експлодирала. Констракту је у разговору одговорила која је разлика између ње и Ане Ђурић.

- Не знам. Нема разлике ваљда, то сам све ја. У различитим улогама, каже кроз осмех.

Како сада изгледају њени одласци у школу по децу и да ли је омиљена међу другарима њених малишана?

Ана не крије да је раније могла да прође неопажено, макар што се фотографисања тиче.

Фото: Милена Анђела

 

- Другари моје деце знају ме одавно, нема ту неких промена. Видим да је песма била хит ове сезоне, међу млађом децом - добила сам много снимака са рекреативних настава, приредби, путовања...из свих крајева Србије. Деца воле да се сликају и слободна су да питају за фотографисање, тако да где год има деце, нисам могла да прођем неопажено. Али то увек буде забавно, истиче Констракта, а јавност је више пута имала прилику да види како изгледа када она дође у посету некој школи, а малишани изводе кореографију “In corpore sano” и певају.

Певачица је иначе завршила архитектуру, те је поносна мајка двоје деце: девојчице и дечака Лене и Николе. Ана је од 2009. године у браку са архитектом Миланом Ђурићем.

Сада када су се утисци након Торина слегли, Констракта каже да је најбоља одлука коју је донела била та да се препусти и пусти да је носи све што јој се догађа.

Фото: Профимедиа

 

- Задовољни смо што имамо то искуство, иако је било тренутака када се питаш "где си пошла/пошао". Видели смо највећи телевизијски шоу изнутра. Научили неке ствари... Што се препуштености тиче, то сматрам најбољим избором, признаје.

Велику пажњу изазивају сценски костими за наступе које имају сви чланови групе на челу с њом. Ђурићеву смо питали да ли имају стилисту или сама доноси одлуку шта ће обући за који наступ.

- На Евровизији смо имали одличну сарадњу са Иваном Кесић. Након тога наставили смо да радимо с њом кад год је то могуће - каже Ана која често на друштвеним мрежама качи своје одевне комбинације па се чак и нашали на сопствени рачун.

Констракта никада није крила да је желела победу и да нашу земљу представља на Евровизији, али да јој је популарност сметала. Ипак, такве ситуације могу уметницима послужити као инспирација за неке будуће нумере.

- Наступ на Евровизији, популарност, присутност у медијима је свакако искуство из којег се свашта научи о друштву и није да није инспиративно. Нисам сигурна шта је тема моје следеће песме, можда то буде обична љубавна песма - кроз осмех открива.

Певачица је мислила да ће фама за њом да престане много раније после Евровизије, али не јењава.

Фото: Профимедиа

 

- Мени се чини да јењава. Или сам се навикла - гласним осмехом говори у нади ће заиста ускоро моћи да води пређашњи живот без рефлектора и папарацо објектива.

(Блиц)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Констракта током такмичења - Беовизија и Евровизија

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".