Осумњичени су на саслушању негирали извршење кривичних дела, али нису износили обрану, нити су одговарали на питања тужиоца, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да обојици осумњичених одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би у кратком временском периоду поновили кривична дела.

Осумњиченима се на терет ставља кривично дело Злоупотреба службеног положаја.

Н.У. се сумњичи да је од 23. фебруара 2021. године до 25. марта ове године, невршењем своје службене дужности омогућавао Д.М. да набавља дрогу, обезбеђујући му заштиту од поступања полиције.

Он је, како се сумња, утицао на друге полицијске службенике да према Д.М. не предузимају мере и радње из своје надлежности, при чему је знао да се Д.М. бави набавком и продајом наркотика, на који начин му је прибавио корист у виду избегавања кривичне одговорности.

Фото: Јутјуб принтскрин/МУП РС

 

Такође, се сумња да је Н.У. у договору са З.Ð, 16. децембра 2021. године, након што су код Д.Г. пронашли око 500 грама марихуане, Н.У. вратио пронађену дрогу Д.Г, при чему о извршеном претресању није поднео извештај судији за претходни поступак, нити је обавестио надлежног дежурног тужиоца о проналаску поменутог наркотика.

Н.У. је на потврди о привремено одузетим предметима констатовао да се од Д.Г. одузима једно ПВЦ паковање у коме се налазе четири ПВЦ пакета са сушеном биљном масом и четири пакета са белом прашкастом супстанцом.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".