Оно што је детету одговарало кад је било ђак првак, тешко да ће му одговарати и сад када је мали матурант. Уз наше предлоге за уређење радног простора, никад није било лакше да испратите афинитете своје деце. Како бисмо вам максимално олакшали, креирали смо неке предлоге за уређење овог дела животног простора. Ми ћемо помоћи вама, а ви правим одабиром намештаја помозите детету да с осмехом сачека први септембар. 

Радни сто је свакако главни део радне собе и најбоље је поставити га уз зид или испред прозора, а у зависности од узраста школараца и њиховог карактера, определите се за вама одговарајућу опцију. Када је реч о одабиру кревета за ваше малишане, све је ствар укуса и потреба, у зависности од узраста.

Фото: Промо/Форма Идеале

 

 

Сто који је постављен уз зид може бити боља опција за продуктивност, посебно код оне деце која лако губе фокус и постају деконцентрисана. Такође, тај положај је добар и због потенцијалног мешања светлости што уме да буде напорно за очи, посебно у јесењим данима када нам је потребно додатно амбијентално осветљење.

Најбоље је да зид испред стола буде у веселим бојама пригодним за дечије собе, са довољно декорације да буде занимљив, али не превише, како им не би одвлачило пажњу. Постављањем стола уз зид добија се и више простора у остатку собе за друге комаде намештаја, а дрво декор и модел компјутер или радног стола можете одабрати према колоритним комбинацијама и функционалности које желите у радној собу вашег школарца.

Фото: Промо/Форма Идеале

 

 

Сјајан избор стола је компјутер сто ТАЛЕС, у комбинацији декора храста и црног дрвета, а поседује практичну радну површину испод које се налази фиока и затворен сегмент за одлагање свих важних ствари. Својим димензијама одлично ће се уклопити у дечије собе којима је и даље приоритет играње и складиштење играчака.

Опција када је радни сто позициониран код прозора је боља због природног светла и омогуц́ава лепши поглед који може да инспирише додатну продуктивност и креативност, као и улепша расположење. Ова опција се више препоручује за старије школарце који већ имају навику учења и рада домаћих задатака. На прозор можете поставити завесе или ролетне које би омогуц́иле контролисање колико сунчеве светлости улази у радни простор, као и смањиле могућност ометања од буке.

Фото: Промо/Форма Идеале

 

Фото: Промо/Форма Идеале

 

 

Питајте и малишане за неке идеје о декорацији, а кревет ЦАСТЕЛЛО 120 пружиће довољно простора за спавање, док је својим декором сивог храста и тапацираног узглавља у беж штофу одличан избор за велике снове вашег школарца. Уколико имате могућности, размислите и о креирању кутка за читање, без обзира на узраст вашег школарца. Отворена полица МАУРО или било који други модел отворене полице који се уклапа у простор, уз атрактивну столицу, попут баштенске столице СУНРИСЕ, или вреће за седење, биће посебно привлачан део ентеријера вашег школарца, а самим тим ће и која књига више бити сасвим сигурно прочитана.

Савет је да одаберете сто у облику слова Л, уместо стандардног правог стола, јер се школарац на овај начин нец́е осец́ати ограничено зидовима. Такође, биће довољно простора за складиштење школског прибора и књига. Сјајан пример оваквог стола је компјутер сто АРХИМЕД, у комбинацији декора сивог храста и црног дрвета, који се састоји од радне површине стола и подесивог елемента који се може монтирати под углом од 90 и 180 степени и идеалан је за одлагање књига, прибора и осталих ситница, јер поседује три практичне фиоке и отворени део са полицом.

Фото: Промо/Форма Идеале

 

 

Стварање личног простора за сваког појединца, посебно за децу, важно је и за неговање осец́аја повезаности у породици. Приликом уређења њиховог простора укључите их у одабир намештаја и декорације.
Поред кревета, нека сами изаберу неку слику за своју собу или, још боље, ураме и прикажу неке од својих цртежа. Питајте их коју тканину или боју преферирају од вашег сведеног избора и укључите их у све ”важне” одлуке. Све ово помоћи ће и вама да уведете своје дете у рутину свакодневног сређивања своје собе, посебно намештања кревета који су баш они изабрали и декорисали.