Испитаницима су постављена питања где и коју врсту алкохолног пића најчешће пију. Након тога су добили и писмени тест који је требао да да одговоре на питања чиме се баве, да ли су задовољни својим животом, да ли имају поверење у друге људе и томе слично. Затим, тим је прегледао одговоре и дошао до занимљивих података.

Људи који се чешће одлучују да пију алкохол код куће често су песимистичне и тужније особе од оних који то чине у кафићима и баровима. Они који воле да се уз пиће забаве уз музику и друштво су екстровертнији, а по природи су веселији и оптимистичнији.

Фото: Профимедиа

 

Љибитељи пива и вина су задовољнији својим животом и отпорнији су на све недаће које могу да их снађу у животу. Вино воле људи који су приступачни и савесни, пиво они који су опуштени и отворени. Истраживање је такође показало и да су особе које су склоне конзумирању жестоких пића попут ракије често нервозне и нестрпљиве.

Фото: Предраг Митић

 

Иако је ово истраживање веома занимљиво, научници напомињу да оно не може бити у потпуности тачно и да је потребно спровести додатна истраживања како би се добили још релевантнији подаци.

Фото: Профимедиа

 

Не треба особу процењивати само на основу чашице алкохолног пића које држи у рукама, ово су само неке од смерица, а за процену личности је потребно урадити још много тога - закључили су они.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".