Пица се зове "Луј XIII", а за њу бисте морали да издвојите више од 12.000 долара и прави се у Италији. С разлогом носи титулу "најскупље пице на свету".

Њен рецепт је осмислио Ренато Виола који се сматра једним од најпознатијих светских пица мајстора, а "Луј XIII" садржи неке од најређих и егзотичних састојака које можете да замислите!

Припрема је цео тим

Пречник пице је 20 центиметара. Цео тим припрема је на лицу места, а укључује пица мајстора (Ренато Виола), сомелијера (специјалисту за вина) и још једног кувара који припрема састојке пре састављања пице.

Осим прибора за јело из ограничене серије, уз пицу иде и коњак који се најбоље слаже са егзотичним додацима и укусима. Виола каже да је већина састојака из Француске и Италије.

Моцарелла ди буфала, сир направљен од млека домаћих италијанских бивола, даје овој пици препознатљиву влажну и сирасту текстуру. Најскупљи састојци пице су јастози припремљени и печени у коњаку. Осим тога у њу иду: три врсте егзотичног кавијара, медитеранске врсте рачића и ружичаста сол ручно скупљена из реке Миреј.

Пица се продаје у Агрополију у Салерну. Због посебних састојака и припреме, која укључује припрему и одмарање теста 72 сата унапред, потребна је претходна најава.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".