Pica se zove "Luj XIII", a za nju biste morali da izdvojite više od 12.000 dolara i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu".

NJen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svetskih pica majstora, a "Luj XIII" sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete da zamislite!

Priprema je ceo tim

Prečnik pice je 20 centimetara. Ceo tim priprema je na licu mesta, a uključuje pica majstora (Renato Viola), somelijera (specijalistu za vina) i još jednog kuvara koji priprema sastojke pre sastavljanja pice.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu ide i konjak koji se najbolje slaže sa egzotičnim dodacima i ukusima. Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

Mocarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pice su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta sol ručno skupljena iz reke Mirej.

Pica se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje testa 72 sata unapred, potrebna je prethodna najava.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".