Масакр који је начинио Вук Бориловић (34)  пре три дана потресао је како Црну Гору, тако и читав регион. Цетињанин је крвавом пиру убио 10 особа, међу којима су се налазила и деца, а ранио је и шест суграђанина. Како преносе медији, Бориловића је усмртио Ненад Нено Калуђеровић, међутим, та информација и даље није званично потврђена.

Према сведочењима пристуних, он је насумично пуцао на људе, не марећи за њихове године и идентитет.

Породица Бориловића за време стравичног злочина није се налазила на Цетињу, а првобитне информације да се они налазе у Херцег Новом, демантовала је полиција из тог места, па се њихова тачна локација тренутно не зна.

Медији из региона наводе да је безбедност породице Бориловић потенцијално угрожена, узевши у обзир "Крвну освету", обичај који се дуги временски период практикује у Црној Гори.

Фото: С. Ђ./Инстаграм/социјалдемократецрнегоре

 

 

Шта је "Крвна освета"?

У питању је обичај који је карактеристичан за недовољно развијена друштва, а који се јавља приликом сукоба две фамилије или кланова.

Конфликт креће убиством неког члана, настављајући се међусобним убијањем.

Верује се да приликом убијања једног члана породице, фамилија починиоца "дугује крв" ожалошћеној родбини, а то се може надокнадити ликвидирањем углавном мушке особе из те породице.

Случај "Бориловић"

Цетињанин је убијајући недужне грађане, унесрећио неколико породица, па, сходно томе, медији говоре о потенцијалној Крвној освети.

Убијање је запчео на најмонстроузнији начин. Он је пресудио својим подстанарима, медицинској сестри која се у стану налазила са два мала детета. Након што им је одузео животе, назвао је њеног супруга, односно оца деце, рекавши му да му је убио целу породицу.

Фото: Приватна архива

 

 

Бориловић је иза себе оставио три женска детета, а њихова безбедност постаје упитна, судећи по коментарима јавности која страхује од могуће "Крвне освете" од стране неке од ожалошћених породица.

Након што је полиција из Херцег Новог демантовала њихову присутност у том насељу, локација Бориловићеве деце и њихове мајке постала је непознаница.

Један од најпознатијих случајева "Крвне освете" забележен је управо на Цетињу, од стране Николе Калуђеровића који је ликвидирао убицу свог сина. Презиме Калуђеровић присутно је и у овом трагичном догађају, узевши у обзир претпоставку да је Ненад Нено Калуђеровић, који је у овом злочину изгубио једног кума, док је другом побијена цела породица, пресудио масовном убици.

Није познато да ли постоји повезаност између Николе Калуђеровића и његовог презимењака Ненада, коме се у прошлости судило због убиства.

Фото: принтскрин Фејсбук

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".