Индијац који је прошле недеље отпутовао на сахрану свог брата који је умро од уједа змије, и сам је преминуо од уједа змије, пише Дејли мејл.

Двадесетдвогодишњи Говид Мишра прешао је пут од око 80 километара до села Бхаванипур у држави Пенџаб на северу где се одржавала сахрана његовог 38-годишњег брата Арвинда Мишре.

Рептил се пришуњао и зарио очњаке у Мишра док је спавао после сахране у среду 3. августа, извештава индијска новинска агенција ПТИ.

Полиција је потврдила Говидову смрт од уједа змије следећег дана, само два дана након смрти његовог старијег брата, такође од уједа змије. 

Како се наводи, у истом нападу змије је повређен још једна особа која је примљена у болницу у критичном стању.

Из полиције су потврдили да је Мишара преминуо након што га је змија ујела у сну, као и да је повређена још једна особа. 

Како се наводи, двојица мушкараца су заједно отпутовали да присуствују Арвиндовој сахрани.

Светска здравствена организација (СЗО) процењује да се у Индији сваке године догоди око 5 милиона угриза змија.

Извештаји показују да се сваке године догоди између 81.000 и 138.000 смртних случајева. Поред тога, угризи змија узрокују чак 400.000 ампутација и других трајних инвалидитета. 

Многи угризи змија остају непријављени, често зато што жртве траже лечење од немедицинских извора или немају приступ здравственој заштити, тако да прави број уједа може бити много већи.

Најчешће змије отровнице у Индији су кобре, али се обични краит сматра најопаснијим, који је одговоран за око 10.000 смрти у Индији сваке године.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".