Indijac koji je prošle nedelje otputovao na sahranu svog brata koji je umro od ujeda zmije, i sam je preminuo od ujeda zmije, piše Dejli mejl.

Dvadesetdvogodišnji Govid Mišra prešao je put od oko 80 kilometara do sela Bhavanipur u državi Pendžab na severu gde se održavala sahrana njegovog 38-godišnjeg brata Arvinda Mišre.

Reptil se prišunjao i zario očnjake u Mišra dok je spavao posle sahrane u sredu 3. avgusta, izveštava indijska novinska agencija PTI.

Policija je potvrdila Govidovu smrt od ujeda zmije sledećeg dana, samo dva dana nakon smrti njegovog starijeg brata, takođe od ujeda zmije. 

Kako se navodi, u istom napadu zmije je povređen još jedna osoba koja je primljena u bolnicu u kritičnom stanju.

Iz policije su potvrdili da je Mišara preminuo nakon što ga je zmija ujela u snu, kao i da je povređena još jedna osoba. 

Kako se navodi, dvojica muškaraca su zajedno otputovali da prisustvuju Arvindovoj sahrani.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenjuje da se u Indiji svake godine dogodi oko 5 miliona ugriza zmija.

Izveštaji pokazuju da se svake godine dogodi između 81.000 i 138.000 smrtnih slučajeva. Pored toga, ugrizi zmija uzrokuju čak 400.000 amputacija i drugih trajnih invaliditeta. 

Mnogi ugrizi zmija ostaju neprijavljeni, često zato što žrtve traže lečenje od nemedicinskih izvora ili nemaju pristup zdravstvenoj zaštiti, tako da pravi broj ujeda može biti mnogo veći.

Najčešće zmije otrovnice u Indiji su kobre, ali se obični krait smatra najopasnijim, koji je odgovoran za oko 10.000 smrti u Indiji svake godine.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".