Џенан Лончаревић један је од најпопуларнијих певача како у Србији, тако и у региону. Рођен је 1975. године у Пријепољу, а први пут се на телевизији појавио у “Музичком тобогану”, када је са гитаром у руци свирао и песму Црвене јабуке “Туго, несрећо”.

Основну и средњу школу завршио је у Пријепољу, када је и почело његово интресовање за музику. На фестивалу Ферас 05, с песмом “Да си ту”, улази у суперфинале и осваја награду као најбољи дебитант.

Певачку репутацију стекао је свирајући у Пријепољу, Новом Пазару, Ужицу, Сјеници, да би се 2006. појавио у Београду. Трипут је учествовао на Будванском фестивалу, а на првом учешћу добио је награду за “медитерански звук” за песму “Ти амо, Ангела”.

Први албум под насловом „Никоме ни реч“ објавио је 2007. године и тиме скренуо пажњу на себе. У досадашњој каријери издао је пет студијских албума, и на десетине синглова.

Фото: В. Данилов

 

 

Многи га сматрају једним од најбољих извођача на српској јавној сцени, а на његовим наступима добар провод је загарантован, а остао је веран свом музичком стилу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ђорђе Балашевић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".