У ноћи између четвртка и петка, на игралишту између стамбених зграда у краљевачком насељу „Моша Пијаде“, двадесетчетворогодишњи Милан Т. из Краљева из још непознатих разлога усмртио је свог годину дана млађег суграђанина Страхињу Марковића, преносе Новости.

Злочин се, под још неразјашњеним околностима, догодио око 1.30 када је, како је саопштено из Полицијске управе Краљево, Милан после краће расправе ножем у груди убо Марковића. Хитна помоћ је брзо стигла и тешко повређеног младића превезала у Општу болницу „Студеница“, али је он, упркос напорима лекара да му спасу живот, око три сата ујутро ипак подлегао повредама. 

Ефикасном акцијом припадника краљевачке полиције, Милан Т. је убрзо пронађен и ухапшен. Под сумњом да је починио убиство, њему је одређено задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на саслушање.

О мотивима овог злочина, као и о томе шта је претходило убиству у највећем краљевачком стамбеном насељу за сада се у граду на Ибру само нагађа. Према једној верзији, Страхиња је са млађим братом био на клупи крај игралишта где му је, наводно, Милан затражио најпре пиво, а потом и воду. Тада је, како се претпоставља, избила жучна вербална расправа јер Страхиња није желео да му да воду, након које је Милан потегао нож и убо свог суграђанина, а затим кроз парк побегао у непознатом правцу.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".